Websites bouwen

Speciale tekens in HTML

Als ik een website maak, maak ik vaak gebruik van andere websites om dingen te kopiëren, of op te zoeken. De ene keer maak ik gebruik van een CMS (contact manage system) en de andere keer schrijf ik de HTML in VI of Notepad.

Waar ik tegen aanliep is het feit dat HTML geen ë of é aan kan. Op bijvoorbeeld deze website vind je de code waarmee dat gaat.
http://druppels.be/fredscape/Html/special_Characters.html

SEO

SEO de hele ICT is vergeven van afkortingen, SEO is er ook weer zo een. SEO staat voor search engine optimalisation. Dus gewoon in Nederlands, dat je site goed gevonden wordt door zoekmachines. Als je weet dat veel internet gebruikers geen urls meer onthouden maar gewoon simpelweg iets in een zoekbalk van een zoekmachinen intypen. Als je site dan niet op tenminste de eerste bladzijde staat weten de meeste PC gebruikers niet meer hoe ze verder moeten.

Omdat ik vaak HTML schrijf in plaats van een GUI waarmee je een website bij elkaar klikt, begin ik te begrijpen hoe het werkt. Op de websites die ik maak daarvan kan je bij elke foto of afbeelding meerdere properties invullen. Die properties zie je dan terug op de site als je met je muis over de foto gaat bijvoorbeeld, of een property die te voorschijn komt zodra de afbeelding om de een of andere reden niet beschikbaar is. Al deze properties worden door zoekmachines geindexeerd, en gebruikt als zoekterm. Dus als iemand die zoekterm gebruikt is er een grote kans dat je site hoog in de zoekresultaten komt. Zo heeft elk onderdeel van HTML extra properties, ook een URL, die tevoorschijn komt bij een “mouse over”. Waarschijnlijk is dit een klein onderdeel van SEO, maar ik heb zelf al proefondervindelijk gemerkt dat dit zeker helpt.

Webdesign

Tja ik ben geen designer, maar ik weet wel heel goed wat mooi is en wat niet mooi is. Een leuk artikel over de meest gemaakte fouten.
http://computerworld.nl/article/13410/12-doodzonden-in-webdesign

WordPress

WordPress is één van de meest gebruikte CMS programma’s. Een hele grote gemeenschap gebruikt het en maakt ook zelf allerlei handige plugins. Dit maakt dat het bijna oneindige mogelijkheden heeft om websites te maken. Ik heb bijvoorbeeld in hele korte tijd een webshop gemaakt, een affiliate website, niet dat die websites dan klaar zijn, maar de basisfunctionaliteit is er. Zo kan je plugins installeren voor nieuwsbrieven, webshop’s, seo-optimalisatie, affliate webshops, rss-readers, rss-feeds, social media plugins, familie-stamboom en nog veer meer. Aangezien deze website helemaal is gemaakt met WordPress is dit een beetje mijn speeltuin waar ik plugins uit probeer. WordPress ondersteund heel veel talen, veel plugins zijn in het engels, maar er zijn er ook veel die meerdere talen odersteunen. En soms kan je een plugin heel makkelijk vertalen met de speciale editor in het wordpress dashboard.