Browsers

Browsers

Browsers, ik kom nog uit het tijdperk van voor internet. Of ik bedoel ik heb nog de tijd meegemaakt dat er geen internet was. Toen internet langzaamaan begon door te dringen heb ik al vrij snel een verbinding genomen. Ik zat in het begin te browsen met een 2400 baud modempje. Er waren toen veel spookverhalen, zoals je krijgt een hele hoge telefoonrekening als je naar een site in Amerika browset, want dan maakt je telefoon contact met Amerika. En ik ging een boek kopen om meer te weten te komen over het internet. Zegt de verkoper: “tja het is belangrijk te weten welke browser u gebruikt als u een boek koopt…” zeg ik terug tegen hem in al mijn onschuld: “Wat is een browser?”

Inmiddels is Nederland een land met één van de meeste internetaansluitingen ter wereld en hebben we internet op onze telefoons. En bijna iedereen heeft een vaste verbinding met het worldwideweb. Toen ik na een verhuizing een maand lang zonder ADSL zat voelde ik me afgesloten van de wereld. Of terug in de stone-age. Met het hele gezin op die ene pc met een modem om de beurt onze mail kijken.

Maar ik wilde eigenlijk vertellen dat ik een handigheidje heb gevonden, ik zelf heb een aantal standaard sites die ik altijd open zodra ik mijn pc aanzet. Mijn mail, facebook en nog een paar. Eerst was ik daar een paar minuten zoet mee om alles weer voor de dag te krijgen. Tegenwoordig hebben alle grote browsers tabbladen. En je kan je browser zo instellen dat deze start met meerdere tabbladen met de standaard sites die je wil openen. Ik zelf heb een voorkeur voor Firefox. In Firefox doe je dat als volgt
– kies menu: Extra;
– Kies daar: Opties;
– In de sectie Algemeen staat je huidige startpagina ingesteld
– In het invul vak waarvoor staat “Startpagina” kan je meerdere sites invullen, je moet ze van elkaar scheiden met het | teken, of wel “pipe” genaamd.
– Druk op “Ok” om dit scherm te verlaten en je nieuwe setting wordt bewaard en de volgende keer dat je firefox opstart openen er meerdere tabbladen met jouw voorkeuren.

Ik weet zeker dat het met Google Chrome, Apple Safari en Microsoft Internet Explorer ook kan. Als ik dat gevonden heb zal ik het hier neerschrijven.

Dit bericht is geplaatst in Tips en tricks. Bookmark de permalink.