Site verplaatsen

Dit weekeind een best spannende actie gedaan, de website van mijn vrouw verplaatst. www.alexandraas.nl. Ik heb een nieuwe site gemaakt, de oude was geheel gemaakt met de hand in HTML en wat PHP. Maar ik kwam erachter dat met WordPress je veel meer kan, op het gebied van logging, SEO en nog veel meer. Dus ik had eerst alles voorbereid, zoveel mogelijk ergens alles gebouwd. Toen alles opgepakt, de website bestanden en de database en op de nieuwe plek weer in de lucht gebracht. Alles werkte aan de buitenkant in één keer. Alleen op de backend had ik wat probleempjes.

Ik kon de widgets niet meer aanpassen, toch wel een belangrijk iets dus. Want die bepalen voor een groot deel de hele “look and feel” van de site. En sommige plugins wilden niet meer. Uiteindelijk heb ik alles opgelost. Het probleem met de widgets was dat er ergens een widgets.php de verkeerde filepermissies had. Op owner was het execute bitje weg, toen ik dat erbij zette werkte het weer. En de plugins die niet werkte heb ik vervangen voor andere die wel doen wat ze moeten doen. Dat is het leuke aan wordpress, ik heb in korte tijd veel geleerd. Gewoon door te doen en mijn intuïtie te volgen.

Dit bericht is geplaatst in Tips en tricks, Wordpress. Bookmark de permalink.