SEO

Sinds ik een paar maanden geleden ben begonnen WordPress te ontdekken, heb ik al veel geleerd. Ik ben een autodidact op WordPress, ik ben het gewoon gaan gebruiken en allerlei dingen gaan uitproberen. De site van mijn vrouw alexandraas.nl ben ik het meest mee bezig geweest. En blijkbaar heb ik iets heel goed gedaan, want steevast als ik op “Griekse Kruiden” zoek in Google staat die site bij mij op nummer één. Alexandraas.nl op nummer één in de zoekresultaten

Maar toch ben ik niet tevreden over hoe de site zich gedraagd. Voordat ik aan wordpress begon, schreef ik gewoon platte html op in wordpad, notepad of vi, gewoon met welke editor ik op dat moment voor handen had. Dus uiteindelijk weet ik aardig mijn weg in html. Wat WordPress doet is met php en een database html pagina’s genereren, en die worden aan de bezoeker van een site gepresenteerd. Door middel van caching plugins wordt dat allemaal wat sneller gemaakt. Maar uiteindelijk zijn het de plugins en wordpress die bepalen hoe de html wordt opgebouwd. Omdat ik niet tevreden ben over hoe wordpress dat doet samen met de plugins ga ik de plugins finetunen en kijken hoe ik ze de html beter kan laten opbouwen.

Uiteindelijk voor het SEO gedeelte zijn het belangrijkst de titel van de site, de “meta name=”description” content=” die komt in de zogenaamde snippet te staan, en de meta keywords. Snippets hiervan zie je een voorbeeld in het plaatje hierboven de omschrijving van de site, het wordt ook in sommige mailprogramma’s gebruikt, het is eigenlijk wat de lezer het eerst ziet. Meta keywords daarvan is mij ooit verteld dat google daar niet meer naar kijkt, maar ze blijken ineens heel belangrijk te zijn, want bij twee SEO checks die je her en der op het web gratis kan doen kwam dat als eerste naar voren wat ik moest doen.

Maar doordat niet alle functionaliteit wordt gebracht door één plugin heb ik een plugin voor mooie snippets, een plugin voor keywords, een plugins voor SEO. Maar nu worden sommige meta tags dubbel neergezet in de html. En moet ik maar afwachten hoe de zoekmachines het interpreteren. Dat moet dus anders. En zo kom ik weer een stapje verder in mijn ontwikkeling.

Dit bericht is geplaatst in Wordpress. Bookmark de permalink.