Mailchimp

Mailchimp

Nieuwsbrieven zijn een weggeschoven tool in internet marketing. Toch zie ik dat steeds meer mensen het gaan gebruiken. Ikzelf gebruik mailchimp. En best succesvol, want in korte tijd zijn de twee nieuwsbrieven die ik gebruik aardig gegroeid. De ene nieuwsbrief is van mijn vrouw op Alexandraas.nl en de andere is van de websites die ik gebruik voor Zielenklanken. Mailchimp is voor kleinere gebruikers gratis. Als je meer dan 1000 subscribers heb en meerdere keren per maand nieuwsbrieven stuurt moet je gaan betalen. Op de site van mailchimp staat hoe het precies zit.

Als je een account aanmaakt op hun site moet je een keuze maken in je account en je betaalschema. Als je net begint kun je volstaan in een gratis account. Dan moet je er even tijd insteken maar dan zal het je veel tijd besparen. Je nieuwsbrief leden kunnen zelf bepalen of ze lid blijven en nieuwe leden kunnen zelf lid worden. Je voldoet aan de antispamwet. En over het algemeen kan je ervan uit gaan dat je nieuwsbrief niet in de spambox terecht komt. Er is een plugin voor WordPress en je kan in je mailchimp account instellen dat je nieuwsbrief gelijk gedeeld wordt op twitter en facebook.

Statistieken

Het leuke aan een nieuwsbrief van mailchimp is dat je ook kan zien wat je leden lezen en als je links in je nieuwsbrief hebt kan je zien wat ze aanklikken.

Inmiddels weet ik aardig de weg in mailchimp en bied ik ondersteuning voor het opzetten van een account. En bij het opzetten van een eerste nieuwsbrief. Alles wat betreft een mailchimp nieuwsbrief gebeurd online. Je nieuwsbrieven zijn online te lezen. Ook de oudere, totdat jij besluit de je ze weghaalt.

http://mailchimp.com/

Dit bericht is geplaatst in SEO, Wordpress. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *