WordPress meer en meer advanced

Omdat ik contracter ben, of ook wel ZZP-jer genoemd, had ik de behoefte aan een vergaarbak van kennis, zo een verzameling van feitjes of kleine weetjes die je een keer uitzoekt en daarna niet vaker wil uitzoeken. Omdat ik niet alles zomaar online wil zetten voor iedereen beschikbaar, heb ik nu in WordPress een deel wat alleen zichtbaar is als ik ben ingelogt.

Met “Widgets on pages” heb ik een page gemaakt met alle urls die ik verzamel.
Met “Widget Logic” zet ik widgets op bepaalde pages, of widgets die ik alleen zie als ik inlog.
En met “WordPress FAQ Manager” maak ik steeds FAQ’s aan, waar ik mijn kennis in verzamel. Ik had allerlei kleine feitjes die ik in de loop van de tijd had verzameld. Die ben ik nu in mijn FAQ’s aan het zetten.
Door de FAQ’s te laten zien op een page die op “prive” staat zie ik de FAQ’s alleen als ik inlog.

Zo gaat mijn verzamelde kennis of naslag niet meer verloren als ik van werkplek verhuis en heb ik het overal beschikbaar. Maar het grappige is dat ik steeds meer ideeen krijg hierdoor om dit toe te passen op andere manieren en daardoor steeds meer interactieve sites kan bouwen.

Dit bericht is geplaatst in Wordpress. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *