Social media

Bij alle bijeenkomsten waar ik ben die gaan over websites en gevonden worden door zoekmachines wordt vertelt dat social media op dit moment het belangrijkste zijn.

Sommige hebben het over de grote vier. Volgens hun zijn dat Facebook, Twitter, Linkedin en Youtube. Veel mensen weten nog niet dat Youtube de grootste zoekmachine van de wereld is op dit moment. Youtube is van Google, en Google’s Google Plus wordt ook steeds belangrijker. Hoewel ik zelf nog niet echt veel zie dat het veel gebruikt wordt.

Wat er naar voren komt is als je veel verkeer wilt op je website is dat je een relatie moet opbouwen met je bezoekers en dat je een reputatie moet opbouwen. Je reputatie bepaald hoe belangrijk het is wat je op websites en social media schrijft. De reputatie of ranking die je opbouwt wordt door google aan je google plus account gekoppeld en daarmee wordt ook bepaald hoe hoog jij en je websites in de zoekmachines verschijnt.

Zelf filmpjes maken voor Youtube, zorgt voor veel verkeer en zichtbaarheid in zoekmachines. Google doet de laatste jaren veel aan de indeling van de zoekresultaten, en heeft ze ingedeeld in categorieën. Buiten het gehele zoekresultaat, kan je kijken of er onder andere video’s, plaatjes en nieuws over jouw zoekterm zijn. Als je nu zelfgemaakte video’s op youtube hebt worden die onder video’s weergegeven in de zoekresultaten, en je komt ook weer hoger in de zoekresultaten. Als je goede filmpjes maakt, plaatsen mensen jou film op hun website. En hoe vaker jou film bekeken wordt hoe hoger jou reputatie (ranking) wordt. Als je een echte youtube hit maakt kan je daar in één klap rijk mee worden. En iedereen met een google account heeft ook een eigen youtube channel. Ook al kom je nooit op youtube.

So get social!

Dit bericht is geplaatst in SEO. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *